PSIHOLOG GABRIELA MARIANITA MANEA
Cabinet Individual de Psihoterapie

Oxigenarea naturală, metoda Jacquier®

HOLISTE Laborator și Dezvoltare

O metodă de oxigenare naturală

René Jacquier, Chimist, cercettor, inventator vizionar


• Inginer chimist, elev al laureatului premiului Nobel, Victor Grignard, René Jacquier face o carieră de cercetător. El conduce lucrări și concepe antibiotice și procedee de extragere a penicilinei. Și este interesat îndeosebi de hormoni, enzime, vitamine și fenomene biologice care determină „starea de sănătate ideală”. Concepțiile sale indisociabile despre biologie, chimie și fizică integrează extrema complexitate a ecosistemelor și vieții. Scopul său este de a stimula procesele de reglare și autovindecare care există în noi, prin intermediul oxigenării celulare. Astfel, el a lansat conceptul de oxigenare biocatalitică, care va da naștere la Bol d'air Jacquier®. Astăzi, recentele aplicații științifice îi confirmă teoriile elaborate • acum mai bine de 60 de ani. Uităm cu ușurință că oxigenul este indispensabil vieții. Fără îndoială fiindcă realitatea nu este atât de evidentă... 

• Ducem lipsă de oxigen, deși aerul pe care-l respirăm conține suficient pentru a ne satisface necesarul. • Pe termen lung, creșterea cantității de oxigen respira tare efecte dăunătoare asupra sănătății noastre, tot așa cum o scurtă inhalare cantitativă ocazională oferă doar o senzație plăcută și euforizantă, fără efecte profunde. Cu Bol d’air® nu inhalăm mai mult oxigen, ci îl utilizăm mai bine. • Această metodă s-a născut din îngrijorarea inventatorului său cu privire la efectele negative ale hipoxiei, care poate avea legătură cu condițiile noastre de viață, cu stresul, cu îmbătrânirea și fragilizarea organismului nostru. • Bol d’air® este în prezent rezultatul unor evoluții și inovații tehnologice realizate în decurs de mai bine de 20 de ani. Concluziile publicate ale lucrărilor științifice recente atestă importanța acestei metode simple și naturale în contextul provocărilor sănătății publice. • Bol d’air® este o metodă naturală de oxigenare celulară pe care o utilizează zilnic mii de persoane din Franța, Europa și din lume. 

HOLISTE Laborator și Dezvoltare


O ALTĂ IDEE DESPRE SĂNĂTATE


Explozia numărului de alergii, noi afecțiuni, sindromul oboselii cronice, apnee în somn, stres. Poluarea aerului are o incidență asupra hipertensiunii și diabetului de tip 2 (Bulletin de veille scientifique al Agenției pentru siguranța sanitară / iulie 2012).


În 2013, OMS a clasificat poluarea aerului drept cancerigenă.


Poluanții alimentari accentuează tulburările de metabolism (Le Monde.fr). Și dacă o soluție parțială s-ar găsi într-o mai bună utilizare a oxigenului
furnizat în mod normal prin respirație?

Având sediul în Franța, în sudul Bourgogne-ului, Holiste concepe își și dezvoltă produsele cu o pricepere unică, favorizând producția locală și
având o poziție de pionier în ecoconcepție și dezvoltare durabilă. Bol d’air Jacquier® este o metodă unică pentru îmbunătățirea oxigenării celulare în mod simplu, natural și nu foarte greu, fără hiperoxigenare și fără risc de radicali liberi .Holiste dezvoltă metode de sănătate și de stare de bine, inovante și performante, pentru a permite oricui să devină protagonist al propriei sănătăți și stări de bine.


De 25 de ani, Holiste s-a înscris într-un demers global în care ființa umană nu mai este abordată pe părți, ci ca un „tot” înțeles în globalitatea sa biologică, psihologică, energetică.


Organismul știe să stocheze alimentele, dar nu știe să facă rezerve de oxigen
Cinci până la zece minute fără oxigen și viața se sfârșește!
Corpul nostru poate rezista mai multe săptămâni fără a mânca, câteva zile fără a bea, dar îi este imposibil să înceteze sărespire. Într-adevăr, respirația
este la originea energiei indispensabile pentrufuncționarea organelor noastre și pentru metabolismul corpului nostru, adică toate reacțiile chimice care
permit reînnoirea celulelor și susținerea Vieții. În inima țesuturilor, oxigenul participă la transformarea  în energie a nutrimentelorobținute din alimente.
Totul începe cu inspirația
Aerul pe care îl inspirăm pătrunde în căile respiratorii până la nivelul alveolelor pulmonare.
Plămânii noștri înglobează 300 până la 450 de milioane de astfel de săculeți minusculi cu pereți extrem de fini, reprezentând o suprafață de 100 m2.
Schimburile gazoase se fac prin acest perete irigat prin capilarele sanguine: oxigenul din aer difuzează în sânge. În același timp, acesta eliberează dioxidul de carbon cu care este încărcat.
Hemoglobina asigură transportul În sânge, peste 95% din oxigen se fixează pe hemoglobină, proteina majoritară din globulele roșii, care servește drept transportator al acestuia. Urmând fluxul sanguin, hemoglobina eliberează oxigenul, care pătrunde apoi în celule. În schimbul acestuia, ea captează dioxidul de carbon, deșeu al respirației celulare.
Si îl transportă până la plămâni unde este eliminat în aerul expirat.
Se creează astfel o ecuație fundamentală: nutrimente + oxigen = energie + dioxid de carbon + apă


• OXIGENUL ÎN CENTRUL PROCESELOR NOASTRE VITALE

Trebuie să respirăm neîncetat ca să rămânem în viață. Mitocondria furnizează energia. Acest organit intracelular este considerat drept centrala
energetică a celulei. Aici se desfășoară ultimele etape ale ciclului respirator care convertește moleculele organice, 
rezultate din digestie, în energie utilizabilă direct de către celulă (ATP).

În prezența oxigenului, o moleculă de glucoză poate să  dea 36 de unități de energie (ATP) și doar 2 unități în absența acestuia.
Oxigenul în corp: O ființă umană consumă echivalentul a 30 de kg de ATP/zi


Oxigenul este unul dintre elementele fundamentale ale Vieții pe Pământ El există în procent de 21% în aerul pe care-l respirăm.

Fotosinteza este procesul prin care plantele captează dioxidul de carbon (CO2) din aer și eliberează oxigen. O parte din acest oxigen alimentează respirația animală. O altă parte este utilizată pentru oxidarea materiei organice. Excedentul este eliberat în atmosferă unde este din nou utilizat de către plante, pentru faza de respirație. Astfel, bilanțul unui păduri, pe mai mulți ani, este aproape nul, adică aceasta consumă tot atât oxigen cât produce. Pădurea amazoniană nu este plămânul Terrei. Probabil că oceanul este cel care joacă rolul de regulator al oxigenului atmosferic. Planctonul, la suprafața oceanelor, constituie o biomasă enormă, mult mai mare decât biomasa terestră. Componenta vegetală a planctonului (fitoplanctonul) produce enorme cantități de oxigen, tot prin intermediul fotosintezei. Alte studii recente arată că oxigenul ar putea proveni și din Majorit, un mineral capabil să stocheze oxigen în profunzimile mantalei terestre. Când se apropie de suprafața pământului, Majoritul se descompune și își eliberează oxigenul care devine disponibil pentru reacțiile de oxidare, condiții preliminare pentru viață. Christian Ballhaus de la Institutul de mineralogie al Universității din Bonn. De la începutul paleozoicului, acidă de acum 543 de milioane de ani, s-a instalat un echilibru în ciclul care menține procentul de oxygen din atmosferă în jurul valorii de 21%, favorizănd dezvoltarea vieții animale. Astăzi, în ciuda enormului consum de oxigen suplimentar, generat de om pentru industrie și transporturi, acest imens rezervor de oxigen pare să rămână stabil. 

Capriciile oxigenării Chiar dacă și-a captat oxigenul, hemoglobina nu-l eliberează celulelor decât în anumite condiții, în special de temperatură, de aciditate (pH) sau de conținut de dioxid de carbon. Astfel, este suficient ca conținutul de dioxid de carbon din atmosferă să depășească 0,06% pentru ca organismul să intre în hipoxie. Or, așa se întâmplă aproape întotdeauna pe străzile marilor orașe unde acest procent oscilează între 0,09 și 0,14%. Metabolismul se deteriorează Deficitul de oxigen din țesuturi induce încetinirea producției energetice. Consecința: reacțiile biochimice de asimilare și de transformare în nutrimente sunt incomplete. Deșeurile, eliminate necorespunzător, se acumulează, intoxicând treptat organismul. Creierul și sistemul nervos central, cei mai mari consumatori de oxigen, sunt primii afectați de scăderea disponibilității acestuia. Prin urmare, se declanșează mai multe semnale de alarmă: oboseală cronică, nervozitate, pierderea memoriei. Celula suportă un dublu stres Excesul de oxigen, la fel ca și lipsa acestuia sunt periculoase pentru celulă. Primul generează radicali liberi, molecule foarte reactive și distructive ale structurilor organice. Hipoxia (lipsa de oxigen) este și mai gravă... Ea provoacă funcționarea necorespunzătoare a mitocondriei, care nu mai poate furniza energie și produce radicali liberi în cantitate și mai mare, ducând cu atât mai mult la degradarea sistemelor de apărare împotriva radicalilor liberi, adică un dublu stres pentru celulă. Boala se instalează Când această situație de hipoxie persistă, majoritatea funcțiilor corpului este perturbată. Pierderea vitalității deschide calea spre apariția unor patologii precum tulburări cardiace și de circulație, hepatite cronice, ateroscleroză și chiar boli mai grave, cum ar fi cancerul și alte patologii degenerative. 
Hipoxia Celula are nevoie în permanență de o oxigenare echilibrată.
Se numește hipoxie insuficiența de oxigen la nivel celular

Hipoxia
CÂND OXIGENUL ÎNCEPE SĂ LIPSEASCĂ
Obstacolul creat de poluanți
Poluanții, prezenți în atmosfera zonelor urbane sau industriale, reduc
cantitatea de oxigen disponibilă în țesuturi.
Tapetând căile respiratorii, aceștia frânează schimburile gazoase. Unii
dintre ei, precum monoxidul de carbon (CO), merg până la a lua locul
oxigenului pe hemoglobină! În toate cazurile, eficacitatea respirației este
diminuată.
Acestor obstacole li se adaugă impactul modului de viață actual, în care
stresul și șocurile emoționale cauzează modificări metabolice, căderi ale
tensiunii arteriale și, deci, ale oxigenării.
Intoxicația cu monoxidul de carbon (CO) este prima cauză de
mortalitate datorată elementelor toxice în Franța. Afinitatea
hemoglobinei pentru acest gaz este de 230 de ori mai puternică
decât pentru oxigen. Hemoglobina, privată de oxigenul său, nu-și
mai poate juca rolul de transportator. Pierderea speranței de viață
asociată cu poluarea este acum clar stabilită.
• Nu deficitul de oxigen din aer este cel care provoacă hipoxia, ci asimilarea sa insuficientă de către țesuturi

Bol d’air Jacquier® SĂ RESPIRĂM CU MAI MULTĂ EFICACITATE 

Cum să luptăm împotriva hipoxiei și să stimulăm asimilarea oxigenului de către celulă? Cum să îmbunătățim deopotrivă transportul acestuia în sânge și eliberarea sa în țesuturi, pentru a asigura organismului o oxigenare celulară optimă? Conștient de faptul că simpla creștere a cantității de oxigen respirat nu reprezintă soluția, René Jacquier a căutat un suport natural, ușor accesibil, transformabil în purtător de oxigen și cunoscut în mod suficient de universal, astfel încât utilizarea sa cât mai îndelungată să fie garantul inocuității sale. Constatând că, încă din antichitate, locurile pentru îngrijirea sănătății se aflau în sânul pădurilor de pini și brazi și, trecând de la observații la experiențe, el a găsit în esența pinului maritim răspunsul la întrebările sale. 
Nu este vorba să inhalăm mai mult oxigen, ci să permitem celulelor să recupereze mai bine oxigenul care circulă în sânge.

SĂ ÎMBUNĂTĂTIM BIODISPONIBILITATEA OXIGENULUI ÎN INTERIORUL ORGANISMULUI

Un principiu activ Esența de rășină de pin este deosebit de bogată în molecule nesaturate (deci transformabile): pinenii, din familia terpenelor (moleculele aromatice cele mai răspândite în lume), conțin în principal alfa-pineni și beta-pineni, utilizați în medicină și în cosmetică pentru efectele lor benefice foarte cunoscute (antiseptic, antibacterian, antifungic, antiparazitar, insecticid…). Bol d’air® Aceste terpene dobândesc proprietăți noi când sunt transformare în Bol d’air®. Ele devin purtătoare de oxigen. În organism, ele se asociază cu hemoglobina și devin biocatalizatori. Biocataliza Mecanismul este dublu: pe de o parte, hemoglobina fixează cu mai multă ușurință pinenii oxigenați decât oxigenul singur; pe de altă parte, oxigenul astfel transportat este eliberat mai ușor în țesuturi, sub o formă „incipientă”, mult mai asimilabilă de către celulă, carel utilizează fără exces. În complexul biocatalitic, legătura oxigen-hemoglobină este instabilă. Oxigenul este eliberat cu ușurință spre celule. Un nou oxigen poate fi din nou capturat și reeliberat. Un ciclu de mai multe ore este atunci generat. O oxigenare echilibrată Organismul este mai bine oxigenat. Celula tinde să utilizeze oxigenul de care are nevoie, fără stresul oxidativ asociat lipsei sau excesului. Funcția mitocondrială este îmbunătățită, permițând un plus de energie și o creștere a sistemelor de apărare împotriva radicalilor liberi.

Holiste este unicul fabricant și distribuitor al aparatelor Bol d’air®.
Brevete, mărci și modele înregistrate 
Alt produs nu trebuie să fie utilizat sau adăugat pentru buna aplicare a metodei. 

Produs obținut din agricultură biologică. Certificat de Ecocert® Franța. Compusul terpenic Orésine® nu conține alergeni cum ar fi delta 3 carena. Compusul terpenic special Bol d'air®: Orésine® Un veritabil principiu activ al metodei Bol d'air®, acest concentrat este rezultat din hidrodistilatul rășinei de pin maritim Pinus Pinaster. Lichidul terpenic obținut este un ulei esențial de terebentină chemotipată, de o calitate deosebită și nu poate fi confundat cu un produs industrial. El posedă specificități chimice datorate atât speciei de arbore alese, cât și locului în care crește acesta și procedeelor de extragere utilizate. Pinul maritim (francez și portughez) este singurul rășinos care oferă toate garanțiile de inocuitate alergenică necesare. Rășina sa este recoltată respectând arborele și perenitatea sa. În timp ce cele mai multe uleiuri esențiale devin toxice prin oxidare, Orésine® dobândește noi proprietăți benefice prin peroxidare. Pentru a răspunde reglementării cu privire la uleiurile esențiale, este de preferat să nu se utilizeze Bol d’air® la femeile însărcinate și care alăptează, nici la copiii mai mici de 36 de luni. Bol d’air® nu este nici difuzor de aromă, nici generator de oxigen, nici ionizator Un aparat: Bol d'air® Aparatul Bol d’air® se folosește la transformarea moleculelor volatile rezultate din compusul terpenic Orésine®, pentru realizarea unei soluții de inhalat foarte fină și plăcută de respirat. El este constituit dintr-un rezervor pentru concentratul terpenic, dintr-un proces electric de cataliză și dintr-o mască de inhalare. Un flux de aer generează un barbotaj care eliberează moleculele cele mai volatile ale hidrodistilatului (în principal alfa-pineni și beta-pineni). Aerul, încărcat cu aceste molecule aromatice, trece printr-un dispozitiv în care acestea sunt transformate în peroxizi terpenici purtători de oxigen: aceasta este peroxidarea.


Utilizare personalizată 
Pentru utilizator, este suficient să se așeze, poziționându-și fața la 10 cm de mască și pur și simplu să respire. Fiecare își reglează utilizarea aparatului Bol d'air® în funcție de nevoile sale și de ce simte: pe tot parcursul anului, prin sesiuni respiratorii zilnice sau în cure de câte 21 de zile până la o lună (la un profesionist medical sau la domiciliu). Profesioniștii din domeniul sănătății și consultanții Laboratorului Holiste® asistă și îndrumă utilizatorii în vederea unei utilizări confortabile și personalizate.

La domiciliu: • Prin cură intensivă timp de o lună de mai multe ori pe an. • Mai regulat, ca stil de viață sănătos zilnic. > În magazinle noastre. > La un profesionist din domeniul sănătății. > În centre de îngrijire și de stare de bine, în talazoterapie și centre de termalism. • Această metode de oxigenare naturală este, de asemenea, adoptată ca ajutor la alte forme de tratament de către numeroși profesioniști din domeniul sănătății, convinși de acțiunea sa asupra tuturor funcțiilor organismului.


Referințe științifice 

CÂND CERCETAREA DEMONSTREAZĂ POTENțIALUL APARATULUI Bol d’air® și oxigenarea • Béatrice Mercier, doctor în Științele vieții și în Biochimia oxigenării celulare, reunește o bibliografie considerabilă despre oxigenarea celulară, rolul esențelor terpenice și avantajele formei tetravalente a oxigenului generat de Bol d’air Jacquier®. Teza sa, susținută la Universitatea din Bourgogne, aprobată de o comisie prestigioasă, deschide noi perspective acestei metode unice de oxigenare tisulară. Ea își continuă observațiile asupra aparatului Bol d’air® în colaborare cu echipe de cercetători din mai multe țări din Europa. Bol d’air® și radicalii liberi Observațiile științifice, realizate la Universitatea din Dijon, scot în evidență rolul aparatului Bol d'air® în creșterea capacității de combatere a radicalilor liberi a organismelor, in vivo și ex vivo. Nu este vorba de introducerea unui dispozitiv specific de combatere a radicalilor liberi, ci de întărirea capacității de reacție globală a organismului în timpul inhalațiilor cu Bol d’air®. Astfel, metoda este deopotrivă oxigenantă și neoxidantă, pe când creșterea oxigenului, utilizată în mod curent în alte metode, comportă riscul de a genera un stres oxidativ celulei. Publicații Béatrice Mercier, Josiane Prost și Michel Prost. Bol d’air® și îmbătrânirea Una din marile cauze de îmbătrânire este formarea de radicali liberi. Or, Bol d’air® generează o protecție globală împotriva radicalilor liberi. În 2011, o nouă publicație a arătat că nivelurile de hemoglobine glicate (produși puternic producători de radicali liberi) scad sub acțiunea aparatului Bol d’air®. Béatrice Mercier / International Journal of Occupational Medecine and Environnemental Health. • Pentru a aprofunda cunoștințele cu privire la mecanismele celulare și a studia noi aplicații, Holiste încurajează o cercetare pluridisciplinară. Aceasta include explorări în domeniile fizicii, chimiei și biologiei moleculare, în parteneriat cu cercetători, universitari și profesori în medicină. Începând din 2003, noi observații, teze și publicații confirmă în mod regulat importanța acestei metode de oxigenare naturală, fără risc de radicali liberi.

Bol d’air®, nutriția și supraponderabilitatea SÎncepând din 2003, cercetătorii italieni, nutriționiști, endocrinologi, clinicieni, P. De Cristofaro, A. Pietrobelli și N.C. Battistini, comunică cu privire la rolul oxigenării în domeniul obezității: lucrările lor, prezentate la Congresul internațional de la San Diego, SUA (pe lista FASEB), „Congresul de obezitate” de la Helsinki și „Congresul mondial de obezitate” de la Praga, demonstrează că utilizarea aparatului Bol d’air® permite atât scăderea masei grase corporale, cât și creșterea masei slabe corporale, într-un mod semnificativ în raport cu un grup de control. De atunci, aparatul Bol d'air® este utilizat în centre specializate în Italia, ca ajutor și suport natural în tratarea obezității și patologiilor metabolice. Influența aparatului Bol d’air® asupra metabolismului sportivilor Profesorul De Cristofaro arată că, în timpul testelor cu eforturi constante, coeficientul respirator (RQ) al unui sportiv poate scădea semnificativ după o sesiune respiratorie de 6 minute. Ceea ce demonstrează că Bol d’air® acționează asupra metabolismului, favorizând utilizarea masei grase. Acest lucru interesează atât sportivii, cât și persoanele supraponderale. Bol d’air® și sportul de performanță Doctorul Andrea Lino, specialist de medicină sportivă, profesor de psihologie umană la Universitatea „La Sapienza” din Roma, observă efectele remarcabile ale aparatului Bol d'air® asupra forței explozive, elasticității musculare și anduranței la înotători. Bol d’air® și energia ESP consulting, laborator de cercetare independent, evaluează efectele inhalațiilor Bol d’air® asupra sportivilor cu o sănătate bună. Impactul antrenamentului este foarte important în cadrul a două grupuri pe criterii de adaptare metabolică și respiratorie, cu o tendință îmbunătățită pentru utilizatorii aparatului Bol d’air®, pe baza a cel puțin trei criterii: • După 10 săptămâni de antrenament, ventilația maximă la exercițiu crește cu 2,5% pentru grupul de control și cu 9,3% pentru grupul Bol d’air®. • După aceeași perioadă de timp, VO2 max. scade cu 2,8% pentru grupul de control și crește cu 5,5% pentru grupul Bol d’air®. • Scorul de oboseală scade cu 9,5% după antrenament pentru grupul de control și cu 36,6% pentru grupul Bol d’air®. Această îmbunătățire demonstrează că Bol d’air® este un ajutor foarte important pentru recuperarea la efort. De aceea, sportivii de toate nivelurile și din toate domeniile includ Bol d’air® în antrenamentele lor. •

Lista completă a studiilor, publicațiilor și referințelor științifice privind oxigenarea biocatalitică și aparatul Bol d’air® poate fi consultată pe www.holiste.com sau obținută, la cerere, de la Laboratorul Holiste®. 

O metodă naturală pentru toți 

Pentru recuperare în caz de oboseală cronică și de stres 
Pentru păstrarea capacităților intelectuale, fizice și senzoriale 
Când sistemele de apărare naturale sunt slăbite 
Pentru prevenirea îmbătrânirii 
Pentru a ajuta la pierderea în greutate 
Pentru pregătirea și recuperarea fizică și psihică a sportivilor 
Pentru adolescenți în timpul examenelor 
Pentru a optimiza alte îngrijiri 
Pentru prevenire pe tot timpul anului 

Contraindicațiile aparatului Bol d’air Jacquier®: alergie la terebentină, epilepsie dependentă de terpenă și convulsie.
Măsuri de precauție la utilizare: • Se recomandă să începeți întotdeauna cu ședințe scurte și să procedați treptat, în special în caz de astm, spasmofilie, alergie, hipertiroidie. • Este de preferat să nu se utilizeze Bol d’air® la femeile însărcinate și care alăptează, nici la copiii mai mici de 36 de luni. • Bol d’air® nu înlocuiește tratamentele dumneavoastră obișnuite. Cereți sfatul medicului. În care cazuri se face o cură de Bol d’air®? Bol d’air® poate fi adoptat ca un adevărat stil de viață sănătos, de către orice persoană preocupată de păstrarea sau de refacerea sănătății, indiferent de vârstă și de condiția fizică. 
Pentru a transmite experiența de peste 25 de ani cu privire la oxigenarea celulară, Holiste organizează seminarii pentru profesioniștii din sănătate, sport și stare de bine Bol d’air® / Seminarii de formare Întâlniri Interprofesionale

• ARTAIX - BOURGOGNE HOLISTE Laborator și Dezvoltare Sediu social - C&D - Fabricație - Distribuție Le Port - 71110 Artaix - France Tél. : +33 (0) 385 252 927 E-mail : contact@holiste.com • PARIS Atelierul de oxigenare naturală și de mișcare excentrică Închiriere - Ședințe - Vânzare la fața locului 29 boulevard Henri IV - 75004 Paris Tél. : +33 (0) 142 784 209 E-mail : boutiqueparis@holiste.com HOLISTE® EXPORT LUXEMBURG • SPANIA • ITALIA BELGIA ELVEȚIA • POLONIA • GERMANIA • AUSTRIA AFRICA • NOUA CALEDONIE

Al doilea aparat Bol d'air Jacquier din Romania se poate gasi acum si in Cabinetul de Psihologie Clinica Manea Gabriela Marianita

Your content goes here...

Your content goes here...