PSIHOLOG GABRIELA MARIANITA MANEA
Cabinet Individual de Psihoterapie

REMEDII PENTRU DEZNADEJDE SAU DISPERARE

Dr. Bach a descoperit 8 tipuri de deznădejde sau disperare: deznadejdea provocata de anticiparea esecului, deznadejdea provocata de sentimentul persistent de vinovatie, deznadejdea de nâncrederea temporară în capacitatea de a face fata unor responsabilități crescute, deznădejdea provocată de suferința extremă sau de o situație dificilă care pare fără iesire, dezădejdea provocată de dificultatea recuperării după un soc fizic sau emoțional, deznadejde provocată de amaraciune si victimizare, deznadejdea provocata de eforturile pentru indeplinirea unui agajament, deznadejdea provocată de sentimentul de murdarie, dezordine sau contaminare.
Coplesit de responsabilitate. Persoane capabile, altruiste, leaderi inascuti care isi asuma multe responsabilitati. Remediul este indicat pentru momentele in care, prin pierderea temporara a increderii de sine, se indoiesc de capacitatile lor, avand sentimentul ca nu se mai descurca.

Star of Bethlehem (Balusca)
Soc, evenimente traumatice. Vesti rele neasteptate. Suferinta indelungata.

Crab Apple (Mar paduret)
Sentiment de necuratenie. Preocupare obsesiva sau excesiva pentru detalii. Se pot simti impuri, pacatosi mergand pana la ura de sine. Pot fi complexati sau nemultumiti de anumite aspecte fizice sau morale. Persoane preocupate de ordine, curatenie sau puritate fie in exterior, fie in plan interior.

Sweet Chestnut (Castan comestibil)
Disperare extrema, inima zdrobita. Persoane care au sentimentul ca au atins limita suferintei si au abandonat orice speranta. Pe cat posibil, prefera insa sa indure aceasta agonie mentala in sinea lor, fara a se lamenta. Nu au ganduri de sinucidere. Remediu indicat de cele mai multe ori dupa

                                          disparitia cuiva drag.

Larch (Lariță)

Lipsa de incredere in sine, sentiment de inferioritate. Persoane care ii admira pe ceilalti, considerand ca ei nu ar putea fi capabili de succes. Nu incearca lucruri noi, dintr-o convingere eronata ca nu vor reusi. 

Oak (Stejar)

Epuizare. Persoane curajoase, perseverente, care continua sa se straduiasca si sa munceasca, depasindu-si fortele proprii. Viata este privita ca o lupta. Incapatanare. Uneori nu pot accepta ca lucrurile nu pot fi schimbate sau nu-si sesizeaza limitele si de aceea se extenueaza.

Pine (Pin)

Sentiment profund de vinovatie. Poate aparea chiar si atunci cand persoana nu este cu adevarat raspunzatore pentru cele intamplate. Reprosuri aduse propriei persoane. Toate esecurile sau dezamagirile prin care trec le vor pune pe seama propriei persoane.

Willow (Salcia galbena)

Resentiment ascuns. Amaraciune  sufleteasca.Autocompatimire. Persoane care se plang, dand mereu vina pe altii pentru nefericirea lor. Pesimism. In adancul sufletului lor nu pot uita sau ierta cu usurinta, chiar daca nu arata acest lucru.

Elm (Ulm)

Coplesit de responsabilitate. Persoane capabile, altruiste, leaderi innascuti care isi asuma multe responsabilitati. Remediul este indicat pentru momentele in care, prin pierderea temporara a increderii de sine, se indoiesc de capacitatile lor, avand sentimentul ca nu se mai descurca.

Viaţa se schimbă în permanenţă. Nu există început şi sfârşit, ci doar o reciclare constantă a substanţei şi a experienţelor. Viaţa nu este niciodată statică sau stagnantă, întrucât fiecare moment este mereu nou.
Fii un invingator!