PSIHOLOG GABRIELA MARIANITA MANEA
Cabinet Individual de Psihoterapie

REMEDII FLORALE BACH PENTRU FRICA

Frica intensa, anxietetea pentru performanta, anxietatea anticipatorie, panica si suprasolicitarea emotionala in situatii dramatice amenintatoare de viata precum si atacurile de panica, confruntarea cu situatii impuse precum examinari, testari profesionale sau interviuri publice pot declansa dezechilibre emotionale acute. Aceste frici si in plus multe altele pot fi eliminate cu timpul cu ajutorul remediilor.

Red Chestnut (Castan Rosu)
Teama si preocupare pentru binele si siguranta celorlalti. Adeseori ei se tem exagerat pentru cei pe care ii iubesc, pentru ca in imaginatia lor, anticipeaza nenorocirile ce se pot intampla celor din jur. Spre exemplu, daca cineva drag s-a accidentat sau este bolnav se ingrijoreaza peste masura si

                                          amplifica posibilele consecinte.

Mimulus (Cretisoara)
Frici sau temeri de zi cu zi, avand o cauza cunoscuta. Teama de a merge la dentist, de a merge cu liftul, de caini, de insecte, de examene, de durere, etc. Cei care sufera de aceste temeri de obicei nu le impartasesc celorlalti, ci dimpotriva incearca sa le ascunda si sa braveze.Timiditatea inrosirea feței cand     

                                        persoana se afla in centrul atentiei. Teama de a vorbi in public.

Rock Rose (Trandafir salbatic)
Frica extrema, atac de panica, teroare. In cazul in care am fost martorii sau victimele unui accident, catastrofa naturala. Pentru persoane care de felul lor se sperie exagerat de tare, din cele mai diverse motive, spunand de exemplu „Am incremenit de frica” sau „Mi s-a blocat mintea de spaima”.

Aspen (Plop tremurator)
Temeri, frici, anxietate avand origine necunoscuta si care nu pot fi explicate ca avand o cauza rationala. Cateva semne: transpiratii bruste, tremuraturi, cosmare, insomnii, senzatia de tremur in stomac sau in interiorul corpului, neliniste accentuata care poate progresa pana la atac de panica. 

Multi copii, dar si persoane adulte sensibile sau receptive pot 

                                         suferi de  teama de tip Aspen. Aceasta stare include si 

                                         presentimentul ca ceva rau s-ar putea intampla, precum si 

                                         teama de ceva negativ care se afla in preajma.

Cherry Plum (Corcodus)

Teama de a ceda nervos sau de a-si pierde controlul. Ganduri irationale. Inspaimantat de ceea ce ar putea spune sau face. In stari extreme: isterie, violenta, ganduri si pericol de sinucidere. Din cauza tensiunii in care traiesc, se tem ca vor innebuni, vor ceda nervos sau vor ajunge la psihiatrie.

Viaţa se schimbă în permanenţă. Nu există început şi sfârşit, ci doar o reciclare constantă a substanţei şi a experienţelor. Viaţa nu este niciodată statică sau stagnantă, întrucât fiecare moment este mereu nou.
Fii un invingator!