PSIHOLOG GABRIELA MARIANITA MANEA
Cabinet Individual de Psihoterapie

REMEDII PENTRU NESIGURANTA SI NEHOTARARE

Sovaiala si nesiguranta pot afecta pe fiecare dintre noi din cand in cand. Dr. Eduard Bach, prin studiile si experientele sale a concluzionat ca 6 remedii florale acopera toate nuanțele acestor emotii negative.

Wild Oat (Ovaz salbatic)

Incertitudine cu privire la un scop clar in viata. Persoane talentate, care au dorinta de a face ceva semnificativ, dar nu au descoperit inca ce anume. De aceea pot simti nemultumire, plictiseala sau frustrare.

Hornbeam (Carpen)
Sentimentul de luni dimineata, letargie, lehamite. Oboseala datorata unei cauze emotionale. Amana lucrurile importante pe care le are de facut. Dimineata se poate trezi mai obosit decat la culcare. Considera ca nu poate incepe lucrul fara un stimulant precum cafea, ceai sau ceva tonic.

Cerato (Cerato)

Indoiala. Cand sunt confruntate cu luarea unei hotarari, aceste persoane au nevoie de sfaturi si confirmare din partea celorlalti, desi in potential au o intuitie foarte dezvoltata. Vorbesc mult, pun intrebari, sunt dornici de informatii si cunoastere, dar pe care nu le folosesc, din lipsa de incredere in

                                         propriile decizii.

Gentian (Gentiana)

Dezamagire sau descurajare datorate unui esec. Persoane care se descurajeaza usor si ar dori sa renunte, desi in final nu fac acest lucru.

Gorse (Orz salbatic)

Lipsa sperantei si disperare. Depresie. Persoane care nu mai au dorinta sau energia de a se stradui. Multi din cei care au nevoie de acest remediu sufera sau au suferit de boli cronice. Cu toate ca nu mai spera intr-o imbunatatire a situatiei lor, la insistentele altor persoane pot fi convinsi sa mai incerce. 

Scleranthus (Porumbar salbatic)

Indecizie. Oscileaza continuu intre mai multe alternative. Aceste persoane considera dificil sa ia hotarari de orice natura, dar cu toate acestea nu solicita parerea celor din jur. Parerile sau starile lor se pot schimba de la un moment la altul.

Viaţa se schimbă în permanenţă. Nu există început şi sfârşit, ci doar o reciclare constantă a substanţei şi a experienţelor. Viaţa nu este niciodată statică sau stagnantă, întrucât fiecare moment este mereu nou.
Fii un invingator!