PSIHOLOG GABRIELA MARIANITA MANEA
Cabinet Individual de Psihoterapie

REMEDII PENTRU SENSIBILITATEA EXCESIVA LA INFLUIENTE SI IDEI

De multe ori in viata se intampla ca influenta celor din jur sa ne determine sa renuntam la infaptuirea „legendei personale”, sau din contra sa-i influentam noi pe altii intr-o directie nu tocmai constructiva.

Agrimony ( Turita mare)

Ingrijorari, probleme si suferinta mentala ascunse in spatele unei infatisari vesele sau zambitoare. Persoane sociabile, cu simtul umorului, fiind adeseori o companie placuta pentru cei din jur. Pentru a mentine starea de veselie pot recurge la bautura, droguri, alimentatie excesiva. Iubesc pacea, fiind

                                       deranjati de conflicte sau neintelegeri, iar pentru a le evita sunt

                                          dispusi sa lase mult de la ei.

Centaury (Tintaura)

Vointa slaba, serviabilitate. Persoane foarte amabile, placute si bune la suflet, care din neputinta de a refuza, ofera mai mult decat pot si se epuizeaza. Uneori in mod inconstient adopta gesturi sau pareri ale unor personalitati mai puternice. Fiind permanent in slujba celorlalti, isi neglijeaza propria persoana si propria menire in viata.

Holly( Ilice)

Resentiment intens, ura, invidie, gelozie, suspiciune, razbunare. De multe ori chiar persoane cu preocupari spirituale au nevoie de acest remediu, pentru a se putea bucura sincer de succesele celor din jur si a se deschide spre acel sentiment de iubire universala si intelegere.

Walnut (Nuc)
Protectie la schimbare sau influente exterioare. Acest remediu este de asemenea recomandat la toate varstele care implica schimbari biologice majore: aparitia dintilor, inceputul adolescentei, sarcina, menopauza, stadii terminale ale bolilor; sau adaptarea la schimbari cum ar fi schimbarea ocupatiei sau a locuintei, inceperea scolii, casatorie, divort, pensionare.

Viaţa se schimbă în permanenţă. Nu există început şi sfârşit, ci doar o reciclare constantă a substanţei şi a experienţelor. Viaţa nu este niciodată statică sau stagnantă, întrucât fiecare moment este mereu nou.
Fii un invingator!