PSIHOLOG GABRIELA MARIANITA MANEA
Cabinet Individual de Psihoterapie

Descrierea celor 38 de remedii florale Bach

Deși nu deținea studii medicale, asemeni Dr. Bach, Mihai Eminescu prin scrierile lui a vindecat mii de suflete. El a enunțat un profund adevar, demonstrat tot mai mult în zilele noastre : „Natura vindecă”.
Din timpuri străvechi s-a ştiut că Providenţa a pus în Natură prevenirea şi vindecarea bolii, prin mijlocirea ierburilor, plantelor, copacilor îmbogăţiţi prin puterea divină.
Folosite curent in toata lumea, cele 38 de remedii florale Bach originale sunt structurate in 7 grupe in functie de manifestarea mental-emotională vizată.


>> Remedii pentru frica

Frica intensa, anxietetea pentru performanta, anxietatea anticipatorie, panica si suprasolicitarea emotionala in situatii dramatice amenintatoare de viata precum si atacurile de panica, confruntarea cu situatii impuse precum examinari, testari profesionale sau interviuri publice pot declansa dezechilibre emotionale acute. Aceste frici si in plus multe altele pot fi eliminate cu timpul cu ajutorul remediilor.

>> Remedii pentru singuratate

Dr. Edward Bach a identificat trei tipuri de singuratate: singuratatea generata de dorința de izolare, singurătatea generată de nerăbdare, singurătatea generata de lipsa de comunicare.

>> Remedii pentru deznădejde sau disperare

Dr. Bach a descoperit 8 tipuri de deznădejde sau disperare: deznadejdea provocata de anticiparea esecului, deznadejdea provocata de sentimentul persistent de vinovatie, deznadejdea de nâncrederea temporară în capacitatea de a face fata unor responsabilități crescute, deznădejdea provocată de suferința extremă sau de o situație dificilă care pare fără iesire, dezădejdea provocată de dificultatea recuperării după un soc fizic sau emoțional, deznadejde provocată de amaraciune si victimizare, deznadejdea provocata de eforturile pentru indeplinirea unui agajament, deznadejdea provocată de sentimentul de murdarie, dezordine sau contaminare. Coplesit de responsabilitate. Persoane capabile, altruiste, leaderi inascuti care isi asuma multe responsabilitati. Remediul este indicat pentru momentele in care, prin pierderea temporara a increderii de sine, se indoiesc de capacitatile lor, avand sentimentul ca nu se mai descurca.

>> Remedii pentru nesiguranta si nehotarare

Sovaiala si nesiguranta pot afecta pe fiecare dintre noi din cand in cand. Dr. Eduard Bach, prin studiile si experientele sale a concluzionat ca 6 remedii florale acopera toate nuanțele acestor emotii negative.

>> Remedii pentru preocuparea exagerata pentru bunastarea celorlalti

Aparent justificată, preocuparea exagerată pentru bunastarea celorlalti este de cele mai multe ori percepută ca neplacuta si de deranjantă de către aceștia.

>> Remedii pentru dezinteres fată de momentul prezent

Stari de reverie, nostalgie si tedinta de a trai in trecut, extenuare si epuizare, indiferenta si apatie, tristete profunda, fara motiv, dificultati de invatare (concentrare), ganduri nedorite recurente, nerabdare

>> Remedii pentru sensibilitatea excesiva la influiente si idei

De multe ori in viata se intampla ca influenta celor din jur sa ne determine sa renuntam la infaptuirea „legendei personale”, sau din contra sa-i influentam noi pe altii intr-o directie nu tocmai constructiva

Cunoaste-te pe tine insuti!